Ben Boddeman

Ben Boddeman | Model Vliegclub Nijverdal

Even voorstellen.

Mijn naam is Ben Boddeman.
Ik ben in een eerdere periode in 1978 lid geworden van de MVN en daarna een tiental jaren lid geweest, met daarin een periode van 1981 tot in 1985 als secretaris. Evert van de Belt was mijn opvolger. Mijn interesse ging tijdens deze periode steeds meer uit naar de echte luchtvaart en mijn zoon, Edwin en ik gestopt met het modelvliegen.

Tot aan 2008. Toen kwam de interesse in het modelvliegen terug, mede door Bas mijn kleinzoon en Edwin die daardoor ook weer interesse in het modelvliegen kreeg.

In 2008 ben ik een aantal malen poolshoogte gaan nemen en geïnformeerd hoe het op de club toeging.  Gelukkig trof ik een goede sfeer en behulpzame mensen en oude bekenden aan. Geleidelijk aan tijdens deze bezoeken kwam het gevoel van voorheen weer helemaal terug en ben in juli 2009 opnieuw het MVN lidmaatschap aangegaan en heb de hobby weer een frisse start gegeven weliswaar met oud materieel van rond de 30 jaar oud.


Het leuke tijdens deze herstart was, dat je op onverwachte momenten kon vliegen met een ander zijn materiaal en werd bijgestaan door een aantal ervaren vliegers waaronder enkelen die ik vroeger zelf vliegles had gegeven. Al gauw had ik het vlieggevoel van vroeger terug en kan mij nu weer zelfstandig bezighouden. De landingen met mijn oude Tigermoth met een 6,5cc viertakt gingen goed, het starten soms minder en een crash bleef echter niet achterwege.

Gelukkig gaat het repareren mij niet slecht af en vliegt het weer, maar nu wel met moderne besturing apparatuur. Intussen zijn Bas en Edwin in het MVN-ledenbestand opgenomen en heeft Opa het druk om de boel draaiende te houden.
In vijf beschrijvingen geef ik u een indruk hoe wij de modelvlieg hobby een invulling geven.

Mijn andere en wel een net zo leuke hobby is het restaureren van oude vliegtuigen en het vliegwaardig maken van deze toestellen. Dat doe ik al meer dan 32 jaar bij de stichting Vroege Vogels (www.vroegevogels.org). De laatste 8 jaar ben ik bezig met het restaureren en vliegwaardig maken van een Mustang P-51D en doe wat aan projectleiding hierin. Intussen hebben de eerste twee testvluchten plaatsgevonden.
Een aantal MVN leden zijn op 7 februari 2010 op bezoek geweest en hebben van zeer nabij de Mustang en deze hobby kunnen bekijken.
Foto’s Bezoek aan vroege vogels 2010 op de MVN website.

Ben Boddeman.

Projecten:

– LazyBee
– Astro 40
– Dummy engine RAF1a
– Cessna 182 Skylane
– Vicomte 1915
– Fieseler Storch

Nog een aantal foto’s en info over vliegshows van MVN lang geleden.

Krantenartikel 1978