Zenderconfiguratie

Op deze pagina probeer ik uit te leggen wat de term Mode 1 of Mode 2 betekent en het verschil is in de verschillende vliegmodus die er bestaan. Stel, je komt bij ons op de club als ge├»nteresseerde in het modelvliegen. Al snel valt de term “mode 1 of mode 2”! Wat is dit? Het verschil tussen een mode 1, mode 2, mode 3, en mode 4 zender is uiteindelijk de functie van een bepaalde stick. De meeste nieuwe zenders kun je tegenwoordig zelf ombouwen in de juiste configuratie. Dit is het omzetten van de gasratel naar de juiste plek en daarbij de veerretour op de hoogte naar de andere juiste plek. Dan in de software de juiste modus kiezen en alles is zoals het moet. Zie onderstaande afbeelding om er achter te komen wat het directe verschil is tussen deze beschikbare modes. Wij bij de M.V.N vliegen over het algemeen in Mode 1. Dus gas en rol rechts en hoogte en richting op links. Hier zijn de meeste van onze instructeurs ook mee bekend. Mocht je in het verleden al eens hebben gevlogen en je vliegt Mode 2? Geen probleem om hier les in te krijgen. We hebben een instructeur op Mode 2

RUD = RUDDER

ELE = ELEVATOR

THR = THROTTLE

AIL = AILERON